SEO
/
PageRank

PageRank

Wat is PageRank?

PageRank is een methode om pagina's op het internet te rangschikken. De oprichters van Google, Larry Page en Sergey Brin, hebben dit systeem ontwikkeld aan de Stanford University. PageRank is het systeem waarmee Google de wereld zou gaan overoveren.

Maar wat is PageRank? Hoe werkt het, en waarom waaren Larry Page en Surgey Brin er zo succesvol door ge worden?

Voor nu is het belangrijk te weten dat PageRank draait om links.

Hoe beter de link, hoe beter je scoort binnen het PageRank algoritme.

Uitleg PageRank

Zoals je leest is PageRank een algoritme, of beter gezegd: een reeks aan algoritmes.

Het PageRank-algoritme is een manier om het belang van een webpagina te meten door de kwantiteit en kwaliteit van de links die ernaar verwijzen te analyseren.

De PageRank-score

Het zal je niet verbazen dat het PageRank algoritme een complex algoritme is dat een belangrijke score toekent aan pagina's op het internet.

Voorheen was PageRank niets meer dan een logische weergave van een schaal tussen 0 en 10.

Een PageRank-score van 0 is betekent dat de website nieuw of van lage kwaliteit is, terwijl een score van 10 alleen de meest gezaghebbende sites op internet vertegenwoordigt.

De reden waarom Google PageRank zo populair was/is is omdat de PageRank-score doorgegeven wordt.

Als een pagina met veel inkomende links naar een andere website link, geeft die als het ware een deel van de PageRank score door aan de website waarnaar wordt gelinkt.

Google gebruikt PageRank vandaag de dag nog steeds als onderdeel van zijn algoritme, maar het oorspronkelijke patent is verlopen en wordt in deze oorspronkelijke vorm sinds 2006 niet meer gebruikt, en degene die we nu zien is uiteindelijk veel complexer.

De geschiedenis van Google PageRank

Het eerste PageRank-patent werd op 1 september 1998 ingediend en werd het oorspronkelijke algoritme dat Google gebruikte om het belang van een webpagina te berekenen en deze te rangschikken.

Kortom, Google werd letterlijk gevormd op basis van het idee van Sergey Brin dat informatie op het web kan worden gerangschikt op basis van de linkpopulariteit van een pagina, dat hoe meer links naar een pagina verwijzen, hoe hoger deze scoort.

En als we kijken naar het artikel waarin Google werd geïntroduceerd, zien we duidelijk dat PageRank wordt verwezen bij het uitleggen van de functies van de zoekmachine:

De Google-zoekmachine heeft twee belangrijke functies die hem helpen om zeer nauwkeurige resultaten te produceren. Ten eerste maakt het gebruik van de linkstructuur van het web om een ​​kwaliteitsrangschikking voor elke webpagina te berekenen. Deze rangschikking wordt PageRank genoemd en wordt in detail beschreven.

PageRank is letterlijk wat Google zo uniek maakte.

list